Oldal kiválasztása

Debrecen fesztivál

 

Idén immáron negyedik alkalommal kerül megrendezésre a debreceni nagyerdőben a Debrecziner Gourmet Fesztivál, a régió legnagyobb gasztro fesztiválja. A június 14-16-a között megrendezésre kerülő rendezvény elsődleges célja az, hogy a minőségi vendéglátás jegyében, egyre többen megismerjék, és megszeressék a vidék hiteles alapanyagait, valamint a belőlük elkészített ízletes és izgalmas ételeket, azoknak különleges ízeit, és hagyományos ízvilágát. A háromnapos fesztiválon több, ismert magyar séf, és híres éttermek képviselői, a közönség elé tárják, folyamatosan új utakat keresve, hogy hogyan készítik el kreatívan, vagy újra gondolva saját ételeiket. Mivel a fesztivál iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, és már nem csak a város lakosai keresik fel a rendezvényt, hanem a régióból és az ország más vidékeiről is egyre többen érkeznek Debrecenbe, ezért idén több, mint huszonöt különböző kiállító vesz részt a neves fesztiválon. Ebben az évben 14 hagyományos étterem mellett az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Street Food éttermek ételeit is megkóstolhatják a látogatók. Ezen kívül cukrászdák és a környékbeli kistermelők közül is többen bemutatkoznak, és kínálják kóstolásra kedvenceiket és különlegességeiket. Meg kell említeni Szabadfi Szabolcs péket is, akinek kovásszal készült kenyereinek kínálatából is válogathatnak majd a látogatók.

A Debrecziner Gourmet Fesztiválra nem ingyenes a belépő, de érdemes előzetesen a kedvezményes belépésre feljogosító karszalagokat megvásárolni, ugyanis a karszalag mellé, aki így vásárol, a helyszínen egy exkluzív feliratú kóstoló boros poharat is kap ajándékba, valamint az előzetes jegyvásárlók között a rendezvényen még további értékes nyereményeket is kisorsolnak. Vásárolhatnak kedvezményes napijegyet, ha nem mindegyik napra szeretnének kilátogatni a rendezvényre, amely 1490.- forintba kerül, és az aktuális napra megvásárolt karszalaggal részt vehetnek a gasztro színpadi előadásokon, a koncerteken, valamint különböző programokat kínálnak gyerekeknek is, akiknek 14 éves kor alatt ingyenes a belépés. Természetesen a kedvezményesen megvásárolt napijegyhez megkapják ajándékba a boros kóstoló poharat is. Ha valaki mindegyik napon szeretne részt venni a fesztiválon, lehetősége van VIP bérlet vásárlására is. Ezzel a jeggyel mind a három napra szóló karszalagot kapnak, amely tartalmazza az ajándék boros kóstoló poharat, belépésre jogosít a Gourmet Teraszra, ahol pezsgők, borok, kézműves sörök várják, valamint részt vehet egy whiskey kóstoltatáson, illetve finom sajt és sonka kóstoló is várja a VIP bérleteseket. A Gourmet Teraszon kötetlen formában beszélgethetnek, sőt, akár még koccinthatnak is a gasztrovilág megjelent, ikonikus személyeivel. Fontos tudni azonban, hogy a korlátozott férőhelyek száma miatt ez a VIP bérlet csak limitált példányszámban áll a vásárlók rendelkezésre, amelynek 9900.- Forint az ára egy személynek a három napra.

A fesztiválon a következő kiállítók finomságaiból válogathatnak a látogatók. A hagyományos éttermek közül jelen lesznek az Almavirág Étterem Derecskéről, az Anyukám Mondta Encsről, az Arany Kaviár, a Pannónia Gasztrohajó, valamint a Gléda Budapestről, a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből, Gusteau Kulináris Élményműhely Mádról, az Ikon Debrecen, a Jankovich Kúria Étterem Rácalmásról, a Kistücsök Balatonszemesről, A Leves Miskolcról, Maszek az utcabár Debrecenből, és a felsoroláshoz stílszerűen, a Végállomás Miskolcról.

A minőségi Street-Food jeles és kiváló képviselői közül itt lesz az Egy Füst Alatt BBQ Budapestről, a Keszegsütő és a Wok To Box Debrecenből, a Meeting Nyíregyháza, valamint a Zip’s Beer & Food Trucks Miskolcról.

Az édességek kedvelői számára kiváló gasztronómiai élményeket kínálnak a Kiss Virág Cukrászda és a Mákvirág Cukrászda Debrecenből, valamint a Mihályi Patisserie Vácról csodás süteményeikkel. Ezen kívül ízelítőt kaphatnak a budapesti Panificio Il Basilico különleges pékáruiból és hozzá megkóstolhatják a Nárcisz Birtok kézműves sajtjait, akik Debrecenből érkeznek. A kiállítók között szerepel még a Sárréti Chilifarm Tetétlenről, a Heit Torma Létavértesről, illetve a Grapoila – Hidegen Sajtolt Olajok Püspökladányról. Természetesen szomjas sem maradhat senki a fesztivál ideje alatt, az italkínálatot a teljesség igénye nélkül többek között a Bortársaság, a DiVino, a Szentkirályi Ásványvíz, a Zip’s brewhouse, és a Champagne Taittinger biztosítja.

Ha már fesztivál, akkor persze a minőségi, jó zene sem maradhat el. Napközben az európai Dj-k kiváló mixei közül válogatnak, viszont idén az igényes lounge, nu jazz és chill out zenék mellett péntek és szombat este külön zenei fellépők biztosítják a bulizni vágyók számára a remek hangulatot. A fellépők között ott lesz Iván Szandra énekes és Jász Andris szaxofon művész is, szombaton pedig Rakonczai Imre is. A jó hangulat garantált, és minden bizonnyal a finom sörök és a zamatos borok is gazdáikra találnak a fergetegben. Péntek és szombat este sötétedés után a disco, jazz, pop, R&B és a latin zenék kedvelőit próbálja majd táncra bírni DJ. Németi.

Ezen kívül a Békés tavi élményműhely szervezésében különböző programokkal színesítik a nagyszínpadon a rendezvényt napközben, a zenei blokkok között. Aki tanulni is szeretne a helyszínen a kiváló szakemberektől, annak lehetősége nyílik előzetes regisztráció és díj ellenében a workshopok keretein belül. A regisztrációs díj a helyszíni kiállítóknál lefogyasztható. Számos neves séf és sommelier segíti a workshopok munkáját, akiktől sok remek ötletet és kreatív fogásokat lehet elsajátítani.  

A tavalyi évben először megrendezett Debrecziner Gourmet-díj is újra átadásra kerül, amelynek keretében ez alkalommal is a kilátogató közönség a helyszínen szavazhat és ezáltal választhatja ki a legjobbnak tartott kiállítót. Idén a szavazás győztese Rácz Róbert szobrászművész egyedi alkotását kapja meg.

A színpadi konferálás tökéletességéről ebben az évben Liptai Claudia és Bernáth József séf gondoskodik. A fesztivál teljes és részletes programját, valamint a kedvezményes jegyeket a fesztivál hivatalos oldalán megtalálják.

Minden kedves gasztro fesztiválozónak jó szórakozást kívánunk.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás